fbpx
Selecteer een pagina
Ben jij werkzaam in de logistiek of heb je te maken met logistieke processen in jouw branche?
Wil jij aan de slag met het bouwen van een lean topcultuur in jouw bedrijf en wil je hierover meer informatie?
Dat kan! In onze introductietraining “Quality for All Experience” leer je alles over:

Je leert welke stappen je moet nemen om resultaten te boeken op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Aan het eind van de training heb je een plan van aanpak voor jouw situatie.

Door het spelen van een lean simulatiegame ervaar je zelf wat je met een lean aanpak kan bereiken en wat dit voor jou en je team kan betekenen.

We nemen je mee in de route die je kan volgen in lean trainingen. Aan het eind van de training heb je in beeld wat voor jouw organisatie wenselijk is. Ook leer je hoe je je medewerkers kan coachen, motiveren en inspireren om continu te verbeteren.

Je ervaart de kracht van samenwerken aan ideeën, het tot resultaat brengen van ideeën en het vieren van de successen! Hierbij zetten we de software in als hulpmiddel.

TROTS-aanpak

Op operationeel niveau ga je aan de slag met 5S-werkplekoptimalisatie.
Op tactisch niveau breng je met de betrokkenen de processen in kaart, signaleer je verspillingen en kansen voor verbetering en implementeer je de verbeteringen.
Strategisch vraagt een lean implementatie om faciliterend leiderschap waarbij de medewerkers gemotiveerd en geïnspireerd worden om continu te verbeteren.
In de introductietraining ervaar je wat het verschil is tussen een georganiseerde en een niet goed georganiseerde werkplek en wat voor effect dit heeft op de productiviteit. Tevens leer je een value stream map op de bouwen en gaan we in op het leiderschap dat past bij lean denken en werken en hoe je de medewerkers kan coachen bij continue verbetering.

Lean games

Het inzetten van een lean simulatie spel helpt samen succesvol werkprocessen te verbeteren in de keten.
In een lean simulatie game simuleren we een situatie in de zorg waarbij je zelf ervaartwat lean denken en werken kan doen. De game bevat een informatie -en een patiënten stroom.
Na het spelen van het spel is het eenvoudig om de verspillingen in het eigen proces te signaleren en deze te elimineren.
Een eigen spel aanschaffen voor jouw organisatie behoort ook tot de mogelijkheden.
Meer informatie vind je op http://www.leanspellen.nl

Training en coaching

In de introductietraining “Quality for Alle Experience” leer je de basisprincipes en technieken.
Na de introductietraining kan je verdiepende trainingen volgen zoals een yellow belt en een green belt.
Meer informatie vind je op https://q4all.nl/programma/
Een methode voor coaching bij continu verbetering is de KATA methode. De methode is gebaseerd op een verbeter- en een coachingkata. De coaching vindt plaats op basis van 5 standaardvragen die steeds gesteld worden door een mentor. De methode is gericht op het in kleine stapjes realiseren van verbeteringen.

Q4ALL Excellerator

Met de webbased software “Q4All Excellerator” werk je samen met je team aan ideeën. Het programma geeft je structuur bij de formulering, uitwerking en uitvoering van verbeter ideeën op basis van de A3-methodiek. Ook maak je de resultaten per idee, per team en voor de totale organisatie inzichtelijk. Ideeën kunnen worden gewaardeerd door collega’s en door het geven van reacties helpen collega’s elkaar verder bij het tot succes brengen van een idee.
Tijdens de introductietraining maak je kennis met de software en ervaar je wat samenwerking aan ideeën oplevert.

Recensies Quality for All Experience

'Interessante training die voldeed aan mijn verwachting. Op leuke wijze met interactief spel, in jip-en janneke taal, het gedachtegoed, snel, helder gemaakt.'

Lette Vrijhof

Quality & Project Manager, GVT

'Zinvolle Experience. Ideeën opgedaan om te gebruiken op het lab, met name om medewerkers te prikkelen.'

Jeannet Rietman

stafmedewerker kwaliteit, Result Laboratorium

'Esther is goed in staat om de stof over te brengen, enthousiast, heeft veel kennis en kunde over de materie, is flexibel en een fijne vraagbaak. Esther is een hele prettige coach met heel veel ervaring!'

Corine de Smit

adviseur kwaliteit, Koninklijke Visio

'De Q4All training geeft in korte tijd de essentie van LEAN aan en creëert de behoefte om er meer van te willen weten.'

Kees van Someren

Quality-management Advisor, Shell

Pin It on Pinterest

Share This